Infeksjonskontroll.no

Vannsikkerhet i helsetjenesten 28.11.2023

Sted: Scandic Hotel Oslo Airport, Gardermoen
Kontaktperson: Anne Margrethe Stenberg, tlf. 993 00 869
Dato: 28.11.2023 -
Tid: 09:00 - 17:00
Avgift: 1 500 inkludert kaffe, te og lunsj

 

Vannsikkerhet i helsetjenesten

De senere år har det kommet mye ny informasjon om betydningen av vann som smittekilde i sykehus og andre helseinstitusjoner. Det gjelder ikke bare Legionella, men et vidt spekter av andre mikroorganismer som kan finnes naturlig i vann. Når disse kommer inn i komplekse rørsystemer i store bygninger, kan de øke i antall og gi opphav til infeksjoner som sjelden oppstår i naturen eller i små bygninger. Pasienter i sykehus har ofte svekket infeksjonsforsvar og derfor blir dette en spesielt uheldig kombinasjon.

 I dag har vi bedre informasjon om hvilke tiltak som er nødvendige for å redusere denne risikoen. Det er viktig at denne kunnskapen tas i bruk ved planlegging, bygging og drift av vannforsyning sykehus. De som bruker vann må også kjenne til hva som må til for å minimere risikoen for vannbårne infeksjoner.

Dette seminaret tar for seg vannsikkerhet i sykehus og andre helsebygg. Målgruppen er byggeplanleggere, ingeniører, arkitekter, leverandører av VVS-teknisk utstyr, teknisk og driftsansvarlig personell i helseinstitusjoner, smittevernpersonell og ikke minst helsepersonell som bruker vann.

Foredragsholderne er blant de ledende eksperter på feltet i Storbritannia. Alle foredragene vil være på engelsk, men med simultan teksting på norsk.

Program Vannsikkerhet i helsetjenesten.pdf

Presentasjoner: 

Water safety in healthcare.pdf
Good Building Design Talk 1.pdf
Good Building Design water appliances.pdf
Good Building Design Talk 2.pdf
Good Building Design Talk 3.pdf
Water Wastewater.pdf
Sink and drains their role in hospital.pdf
Decontamination.pdf

 

 

 

 

 

Påmelding